REVOLUSI PEMBELAJARAN ILMU ISLAM

BERMULA DI SINI

Ingin mendapatkan ilmu Islam kontemporari dengan pendekatan berbeza dan lebih segar? Layari laman ini untuk memperolehi maklumat terkini.

KENAPA ANDA INGIN SERTAI

Setiap insan Muslim pasti mengimpikan satu hari nanti untuk menjadi Tetamu Allah. Buat yang sudah menjejak kaki ke Mekah dan Madinah ingin mengulanginya. Namun apa bezanya menjadi Tetamu Allah tanpa kami dan bersama kami? Ini 3 sebab Anda ingin sertai kami:

no1
BELAJAR

Belajar dengan Para Pakar Bidang Umrah dan Haji untuk mendalami setiap sudut umrah dan haji dan meningkatkan kualiti ibadah menuju mabrur.

"Saya sertai program ini adalah untuk mendalami ilmu haji dan umrah dan mencari peluang kerjaya yang mendekatkan diri dengan Allah. Program ini amatlah bagus untuk kita belajar mengenai umrah dan haji."

Screenshot 2022-03-17 at 1.43.59 AM

Nurazniza Zulkurnain

SPHU Batch 2

belajardariehajj9
no2
BERKOMUNITI

Jadi sebahagian daripada ahli komuniti umrah dan haji terbesar di Malaysia secara online. Saling menyokong dan mendokong serta bina jaringan di seluruh dunia.

“Alhamdulillah Allah temukan saya dengan Program ini. Ia mengajar saya erti kesabaran, takwa, pengorbanan, usaha dan tawakal. Kami mendapat pengisian holistik mengenai ibadah haji dan umrah.”

Screenshot 2022-03-17 at 1.32.08 AM

Nuha Binti Idris

SPHU Batch 2

berkomuniti
no3
BINA KERJAYA

Bina kerjaya dalam industri bernilai billion ringgit dengan belajar daripada ilmu dan pengalaman para pakar yang sudah bergiat dalam industri umrah dan haji melebihi 10 tahun.

"Saya seperti orang lain mempunyai impian mengerjakan haji dan umrah. Daripada kursus ini jalannya lebih mudah, saya juga dapat membantu membantu masyarakat, kaum keluarga dapat mengerjakan umrah dan haji sama sama."

Screenshot 2022-03-17 at 1.38.58 AM

Mohamed Noor Firdaus Aboo Backer

SPHU Batch 2

binakerjaya

PARA PAKAR KAMI

Barisan pakar yang membuat pembentangan dalam program umrah dan haji paling komprehensif secara online

RAKAN KERJASAMA

LogoFINE
LogoAMTC
LogoYEG
LogoYEG

Soalan Lazim

Pembelajaran di eHajj.My adalah dalam MODE HIBRID. Pembelajaran Online Secara Kendiri, Online Secara Langsung (LIVE) dan ada Secara Offline (Ini untuk pembelajaran di peringkat persijilan Mastery).

Pembelajaran Secara Kendiri adalah pembelajaran melalui video yang dirakam khas dan dapat ditonton mengikut silibus modul berbentuk kapsul video 5 ke 10 minit.

Pembelajaran Secara Online Langsung (LIVE) adalah sesi coaching bersama para pakar runding yang dibawakan khas untuk menjawab segala persoalan berbangkit para pelajar (Hanya untuk pakej Mastery sahaja).

Pembelajaran Secara Offline adalah sesi khas untuk program persijilan Mastery yang diadakan 2 hari satu malam bagi mempraktikkan segala pembelajaran secara online di eHajj.My.

Program persijilan di eHajj.My terbahagi kepada 2 pakej iaitu Persijilan Asas dan Persijilan Mastery.

Persijilan Asas adalah untuk para individu yang ingin belajar secara mendalam ilmu haji dan umrah untuk amalan sendiri. Ini adalah sijil untuk pengamal. Sijil ini dikeluarkan oleh pihak eHajj.My dengan diperakukan oleh Akademi Mutawwif (AMTC) dan FINE Training Academy Sdn Bhd

Persijilan Mastery ataupun lebih dikenali sebagai Persijilan Mutawwif Professional (Certified Professional Mutawwif) adalah persijilan hasil kerjasama antara pihak eHajj.My, Akademi Mutawwif (AMTC), FINE Training Academy Sdn Bhd dan International Innovative College. Sijil ini dikeluarkan oleh pihak International Innovative College dengan diperakukan oleh Persatuan Agensi Pelancongan Umrah & Haji (PAPUH).

Program persijilan di eHajj.My terbahagi kepada dua pakej iaitu Pakej Sijil Asas dan Pakej Sijil Mastery.

Pakej Sijil Asas adalah pakej yang tiada tempoh. Ia adalah langganan satu tahun dan selepas satu tahun para pelajar boleh memperbaharui langganan dengan kadar istimewa.

Pakej Sijil Mastery ataupun Persijilan Mutawwif Professional tempoh masanya adalah 12 minggu atau 3 bulan. Ia berlangsung selama 6 kali satu tahun. Jadual boleh rujuk di talian (+6) 011 5867 0272.

Persijilan di eHajj.My dikhususkan untuk para pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia dan ke atas. Tidak ada pra syarat khusus untuk menyertai program di eHajj.My.

Kami menyediakan 2 mode pembayaran iaitu Secara TUNAI, Pembayaran Secara Perbankan Online (Maybank2u, CIMB Clicks dsb) dan Pembayaran Melalui Kad Kredit / Kad Debit.

Pembayaran secara ansuran dua kali diberikan untuk Persijilan Mastery sahaja.