500px

Bangunkan AL YAKIN (Percaya), Suburkan AT TASLIM (Serah Diri) & Kobarkan AT TADHIYYAH (Rela Berkorban)

Khusus buat Allah

Jadi sebahagian daripada ahli komuniti pencinta ilmu Islam era baru, bertalaqqi, mendalami dan melaksanakan secara praktikal ilmu bersumber Al-Quran dan Sunnah

Mulakan perjalanan menjadi Muslim Sejati hari ini

Dan Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka mengabdi kepada-Ku.

Surat Az Zariyat Ayat 56

Bangunkan kesedaran untuk menjadi Muslim Sejati, taqarrub dengan Allah dan dalami ajaran Islam komprehensif berdasarkan Al-Quran, Sunnah dan Ijmak Ulama muktabar melalui pengisian para pakar berkredibiliti di sini.

Rakan Kerjasama

Pengajian Terbaru (Sedang Berlangsung)

Kami menjemput Anda untuk menyertai pengajian terkini berikut:

1

Call To Action

Enter description text here.

2

Call To Action

Enter description text here.

Pengajian Ilmu Islam Berijazah

Kami menyediakan pilihan pengajian mengikut keperluan dan kehendak pelajar kami yang budiman. Kesemua pengajian ini akan diijazahkan ilmunya oleh para pakar yang memberikan pengajaran secara digital. Bidang pengajian adalah sepertimana berikut:

Pengajian Ilmu Haji dan Umrah

Pengajian Ilmu Fikah dan Ibadah

Pengajian Ilmu Al-Quran dan Hadis

Pengajian Ilmu Sirah dan Tamadun Islam

Pasar Ilmu

Kami menyediakan pelbagai pilihan bahan ilmu khusus buat pencinta ilmu Islam daripada pelbagai penerbitan buku luar dan dalam negara. Dapatkan bahan ilmu pada harga terbaik di sini.

Soalan Lazim

Pembelajaran di eHajj.My adalah dalam MODE HIBRID. Pembelajaran Online Secara Kendiri, Online Secara Langsung (LIVE) dan ada Secara Offline (Ini untuk pembelajaran di peringkat persijilan Mastery).

Pembelajaran Secara Kendiri adalah pembelajaran melalui video yang dirakam khas dan dapat ditonton mengikut silibus modul berbentuk kapsul video 5 ke 10 minit.

Pembelajaran Secara Online Langsung (LIVE) adalah sesi coaching bersama para pakar runding yang dibawakan khas untuk menjawab segala persoalan berbangkit para pelajar (Hanya untuk pakej Mastery sahaja).

Pembelajaran Secara Offline adalah sesi khas untuk program persijilan Mastery yang diadakan 2 hari satu malam bagi mempraktikkan segala pembelajaran secara online di eHajj.My.

Program persijilan di eHajj.My terbahagi kepada 2 pakej iaitu Persijilan Asas dan Persijilan Mastery.

Persijilan Asas adalah untuk para individu yang ingin belajar secara mendalam ilmu haji dan umrah untuk amalan sendiri. Ini adalah sijil untuk pengamal. Sijil ini dikeluarkan oleh pihak eHajj.My dengan diperakukan oleh Akademi Mutawwif (AMTC) dan FINE Training Academy Sdn Bhd

Persijilan Mastery ataupun lebih dikenali sebagai Persijilan Mutawwif Professional (Certified Professional Mutawwif) adalah persijilan hasil kerjasama antara pihak eHajj.My, Akademi Mutawwif (AMTC), FINE Training Academy Sdn Bhd dan International Innovative College. Sijil ini dikeluarkan oleh pihak International Innovative College dengan diperakukan oleh Persatuan Agensi Pelancongan Umrah & Haji (PAPUH).

Program persijilan di eHajj.My terbahagi kepada dua pakej iaitu Pakej Sijil Asas dan Pakej Sijil Mastery.

Pakej Sijil Asas adalah pakej yang tiada tempoh. Ia adalah langganan satu tahun dan selepas satu tahun para pelajar boleh memperbaharui langganan dengan kadar istimewa.

Pakej Sijil Mastery ataupun Persijilan Mutawwif Professional tempoh masanya adalah 12 minggu atau 3 bulan. Ia berlangsung selama 6 kali satu tahun. Jadual boleh rujuk di talian (+6) 011 5867 0272.

Persijilan di eHajj.My dikhususkan untuk para pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia dan ke atas. Tidak ada pra syarat khusus untuk menyertai program di eHajj.My.

Kami menyediakan 2 mode pembayaran iaitu Secara TUNAI, Pembayaran Secara Perbankan Online (Maybank2u, CIMB Clicks dsb) dan Pembayaran Melalui Kad Kredit / Kad Debit.

Pembayaran secara ansuran dua kali diberikan untuk Persijilan Mastery sahaja.

ipadehajj

HUBUNGI KAMI

Anda berminat untuk tahu lanjut bagaimana untuk menjadi sebahagian daripada Ahli Komuniti eHajj.My? Sila hubungi talian HOTLINE ataupun KLIK BUTANG DI BAWAH. Kami menunggu panggilan daripada Anda.